Drop Down Menu

 

 

Dinee Cafe de Kempen
Midden in de prachtige Brabantse kempen ligt Knegsel. In dit rustieke plaatsje vindt u ons bedrijf, waar Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid samengaan met een goede service en buitengewone kwaliteit. U bent er van harte welkom voor een drankje, een hapje of voor een geheel verzorgd arrangement. op deze website vindt u uitgebreide informatie over de diverse mogelijkheden en activiteiten bij Dinee Cafe de Kempen. We hopen dat u na het bekijken van deze site enthousiast bent geworden en we zouden u in de toekomst dan ook graag in ons bedrijf willen verwelkomen!

Bockbierproost 2014
Op vrijdag 26 september 2014 bracht Gerard van den Broek, Meesterbrouwer van de Hertog Jan brouwerij een proost uit op de herfst. Dit werd gedaan middels een live verbinding vanuit Dinee cafe de Kempen. Maarliefst ruim 100 Hertog Jan cafe's uit heel Nederland hebben dit moment live meebeleefd en hebben samen met ons geproost op de herfst en op het nieuwe Bockbierseizoen. Na in 2012 het toneel voor de Hertog Jan Weizener commercial te mogen zijn geweest, was het nu opnieuw de beurt aan ons. Ditmaal dus als decor voor de Herfstbockbier proost. Wederom een erg leuke ervaring en wat ons betreft mag
het resultaat er dan ook zeker wezen.

Hertog Jan café van het jaar 2012 & 2014
Nadat we in 2011 een fraaie tweede plaats behaalden tijdens de Hertog Jan cafe van het jaar verkiezing (een landelijke wedstrijd waaraan ruim 200 horecabedrijven deelnemen) kregen we de smaak te pakken. Dit werd bekroond met een eerste plaats in 2012! Als regerend kampioen waren we in 2013 volgens de reglementen uitgesloten van deelname. Groot was onze verbazing toen we in 2014 wederom werden uitgeroepen tot nummer 1 Hertog Jan zaak van Nederland. Uiteraard zijn we erg trots op deze behaalde resultaten. Hieronder vindt u enkele persberichten, zowel uit 2012 alsook uit 2014.

2012: KNEGSEL - Dinee Cafe De Kempen is iets na vijven uitgeroepen tot Hertog Jan-café 2012. Dat betekent dat het Knegsels cafe als decor gaat dienen voor de nieuwe reclamecampagne van de bierbrouwerij in Arcen.
De uitslag van de landelijke verkiezing werd bekend gemaakt in Breda. Daar wachtten tien finalisten op de verlossende woorden. Zij waren overgebleven na een eerste verkiezing via internet, waaraan zo'n tweehonderd cafés meededen.

De finalisten zijn twee keer bezocht door anonieme inspecteurs. Mede hierdoor is het bedrijf van de familie Imming op de eerste plaats geëindigd. "Een hele eer", aldus Bart Imming in een eerste reactie.

Terwijl het bedrijf mag figureren in een nieuwe televisiespot van het biermerk, zit aan de winst een proeverij in Arcen vast en een bezoek van meesterbrouwer Gerard van den Broek, een bekend gezicht uit eerdere reclamecampagnes.
(bron: Eindhovens Dagblad)

2014: Dinee Cafe De Kempen in het Brabantse Knegsel is uitgeroepen tot ‘Vriendenkring Hertog Jan Café van het jaar. Een unieke prestatie. Twee jaar geleden werd het bedrijf van broer en zus Bart en Gertie Imming ook al tot beste Hertog Jan café van Nederland gekroond. De bekendmaking vond plaats tijdens de jaarlijkse en druk bezochte Vriendenkringdag van Hertog Jan in TivoliVredenburg in Utrecht. In totaal deden dik tweehonderd Hertog Jan cafés uit heel Nederland aan de Café van het Jaar verkiezing mee. In de eindronde moest De Kempen het opnemen tegen acht mede-finalisten. Beide eigenaren kregen uit handen van Hertog Jan’s meesterbrouwer Gerard van den Broek en vakjury-voorzitter Ton Lenting de hoofdprijs overhandigd: Het Gouden fust. De winnaars zelf waren ‘overdonderd’ door de overwinning. ‘Superblij en super enthousiast ben ik nu’, liet een dolgelukkige Bart Imming kort na de bekendmaking weten. ‘We worden door deze prijs echt gewaardeerd voor het stuk gastvrijheid en beleving dat we als team uitstralen naar de gasten.’ Meesterbrouwer Gerard van den Broek voegt er aan toe: ‘Het is mooi om te zien dat ze er in geslaagd zijn het niveau vast te houden. Dit is echt de top van Hertog Jan. En de nieuwe reclamespot voor ons Weizener bier is hier opgenomen.’

Winnaar Vriendenkring Hertog Jan Café van het Jaar 2014

Het winnende Dinee Café De Kempen is volgens de jury ‘Een professioneel bedrijf dat zich goed op de kaart weet te zetten in de omgeving. Ze promoten de streek, hebben aandacht voor de gast én het product. Bij het bestellen van ‘Een lekker glas bier’ vraagt de barman vanzelfsprekend door. ‘Wat vindt u lekker? We hebben heerlijke speciaalbieren zoals de Hertog Jan Weizener of een Grandprestige.’ Tijdens het tappen is er aandacht voor het bier en het juiste glaswerk. Een top bedrijf! Hier is het Hertog Jan ‘all over the place!’ echt overal waar je kijkt zie je de Hertog Jan uitstraling. Zelfs de twee goudvissen op de bar kregen de namen Hertog en Jan!

De Vriendenkring Hertog Jan werd opgericht in 2006. Na De Dikke in Leusden – winnaar in 2013 – is Dinee Cafe De Kempen het zesde Vriendenkring Café van het Jaar. In totaal deden dit jaar 223 (eet)cafés aan de verkiezing mee. Na een voorselectie bleven acht finalisten over die meerdere malen door een onafhankelijke en los van Hertog Jan staande vakjury werden bezocht.
Bij Vriendenkring Hertog Jan zijn alleen de beste Hertog Jan cafés aangesloten. Zij tappen en schenken niet alleen de bieren van Hertog Jan, maar leveren daarnaast een extra prestatie op het gebied van product-behandeling, -kennis en uitstraling!
(Bron: Sander van Werkhoven, de cafesite.nl)

 

Café De Kempen in Knegsel filmdecor voor reclame Hertog Jan
KNEGSEL - Het terras van Dinee Café de Kempen in Knegsel veranderde donderdag in het decor voor een reclamefilm. De hele dag is er gefilmd voor een nieuwe commercial voor biermerk Hertog Jan. De bierbrouwer neemt het spotje op in het café in Knegsel, omdat het is uitgeroepen tot het beste Hertog Jan café van Nederland. Het reclamefilmpje op locatie is de beloning hiervoor.

Behoorlijk wat geduld
Vanaf zeven uur s' ochtends is er gewerkt aan de commercial. Op het terras zaten tientallen figuranten die behoorlijk wat geduld moesten hebben. Want voor een filmpje van dertig seconden worden de hele dag opnames gemaakt. In het voorjaar van 2013 is het resultaat te zien op Discovery Channel en wellicht ook op andere tv-zenders.

Gerard on Tour
Meesterbrouwer Gerard van den Broek bezocht op 31 augustus 2012 voor de derde etappe van ‘Gerard on Tour´ de winnaar van de verkiezing Vriendenkring Hertog Jan Café 2012: De Kempen in Knegsel.

Proeverij op z’n Brabants
Met eerbied voor het ‘Brabantse kwartiertje’ begint Gerard van den Broek exact 15 minuten na het gepland aanvangstijdstip met een ‘proeverij op z’n Brabants’ in Dinee Café De Kempen. We tellen zeker tachtig gasten die zich twee uur lang laten boeien en vermaken door de meesterbrouwer. Behalve gerstemout, hop, water en gist voegt Gerard ook een flinke dosis humor in zijn verhaal over bierbrouwen door de eeuwen heen. “Bier bevat vele soorten vitamines, dus gooi al die vitamine pillen maar in de afvalcontainer en drink elke dag een glas bier!”

Grootse aanpak
Het team van De Kempen pakt de proeverij groots aan. Via website, Facebook-pagina, Twitter en natuurlijk aan de bar zijn gasten uitgenodigd voor het bierevenement. Het resultaat: een bedrijf vol echte bierfans, die bij Gerard aan de lippen hangen. Alle proefbieren worden in hoog tempo ‘ontkurkt’ door de barmedewerkers, zodat de proevers tijdig de speciale Hertog Jan proefglaasjes kunnen vullen.

Beenhammousse
De keuken werkt zich ondertussen in het zweet om alle proevers tijdig van bierhapjes te voorzien, zoals een beenhammousse op basis van Hertog Jan Lentebock. Of een gefrituurde gamba, als fingerfood bij de Hertog Jan Weizener. En natuurlijk ontbreken de bitterballen niet, want die horen bij bier, zoals Gerard van den Broek bij Hertog Jan.

Bierfeiten en kwinkslagen
De waardering van de Hertog Jan fans voor het verhaal van Gerard blijkt groot. Vooral omdat hij interessante bierfeiten en brouwerijverhalen afwisselt met rake kwinkslagen: “Drink zware bieren niet te snel en drink er niet te veel glazen van achter elkaar, want dan ga je slingerend naar huis en daar komt hommeles van: broek gescheurd, fiets kapot en ruzie met de vrouw.”

Met Gerard op de foto
Tijdens de korte pauzes en aan het eind van de proeverij, volgen traditiegetrouw de fotosessies. De ‘huisfotograaf’ van De Kempen doet z’n uiterste best zoveel mogelijk gasten samen met Gerard te vereeuwigen. En dat gaat natuurlijk het beste met een goed getapt glas Hertog Jan in de hand. Laat dat maar aan de meesterbrouwer over.

 

Dinee Cafe de Kempen - Het Groen 14 - 5511AE Knegsel - T 040-2055032 - F 040-2055034